donderdag 12 maart 2009

Misdaad loont: Informatiediefstallen vergeleken

Informatiediefstal lucratief en gelegaliseerd

Overeenkomsten: datadiefstallen vergeleken

Christoph Meili en Heinrich Kieber zijn beiden datadieven. Beiden werden financiëel beter van hun (mis-)daden. Christoph kan zich in het openbaar onder eigen oorspronkelijke identiteit maar met andere nationaliteit op straat begeven. Heinrich kan dat niet. Hij kan zich in het openbaar onder nieuwe identiteit en andere nationaliteit in klein gezelschap ophouden.

Heinrich telefoneert af en toe met zijn moeder in Zwitserland. Met enkele miljoenen op zak en een "nieuwe ik" kan hij gaan en staan in deze wereld, behalve in de buurten waar men hem kent en herkent. Heinrich zal zich wel bewegen in Amerika, maar dan waarschijnlijk meer zuidelijk dan Christoph. Volgens geruchten zou hij zich in Australie opgehouden hebben, wat nooit direct bevestigd is. Christoph meldt zich af en toe op het internet.

Wat zij gedaan hebben in het verleden is niet netjes, zelfs misdadig. Zij hebben informatie ontvreemd waar zij dat niet mochten doen. Toch heeft het ze geen windeieren gelegd. Heinrich koopt nieuwe vrienden voor die miljoenen en Christoph zal het van zijn oprechtheid moeten hebben.

De "UBS" blijkt een boef te zijn, de "LGT Treuhand AG" zeer zeker niet. De laatstgenoemde onderneming is bedrogen door de Minister van Duitse ende Duistere Financiën Peer Steinbrueck. Hij is een misdadige informatieheler die voor de Liechtensteinse Strafrechter moet verschijnen. Zijn diplomatieke onschendbaarheid beschermt helaas hem daar tegen. Zodra hij aan de grens bij Liechtenstein verschijnt mag men er gevoeglijk van uit gaan dat hij onmiddelijk gearresteerd wordt. In de Vaduzer gevangenis - waar geen enkele gedetineerde klaagt - kan hij gaan bedenken hoe hij onder zijn helerij-zonde uitkomt.

Inmiddel is de "LGT Treuhand AG" verkocht aan een welvertrouwde zwitserse onderneming opdat smerige propaganda geen invloed meer kan hebben op zuivere bankzaken.

Het mooiste wat zij met elkaar gemeen hebben is dat zij zich het zelfde voelen als ik doch dat de omstandigheden onvergelijkbaar zijn. Kon ik maar op dergelijke manier netjes voorgoed emigreren uit Europa!

(aan dit artikel wordt nog gewerkt, kom hier a.u.b. later nog eens terug)

0 reacties:

Een reactie posten