donderdag 18 juni 2009

Interview Roland Jansen

Roland A. Jansen is honorair consul voor Nederland in Vorstendom Liechtenstein en hij woont in Triesenberg. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Duits, Frans, Engels en Zwitserduits. Hij heeft een goede kennis van het Spaans, Italiaans en Portugees.

Jansen behaalde een diploma in Business Administration (lic.oec.HSG) van de Universiteit van St. Gallen, Zwitserland. Hij werkte in New York, Londen en Zürich, Zwitserland, als financieel adviseur voor Merrill Lynch en Cargill Investor Services. Hij was ook senior vice-president voor de Britse bank Coutts & Co. in Zürich. Van 1995 tot 2000 was de heer Jansen directeur van het fondsmanagement van de Liechtensteinische Landesbank AG in Vaduz.

Jansen is de auteur van: "Profits from Natural Resources" (De winst van natuurlijke hulpbronnen), uitgegeven in 1998 door John Wiley & Sons in New York. Daarin voorspelde hij correct het einde van de beermarkt en de nieuwe supercyclus in grondstoffen. Hij verschijnt regelmatig op de VS, Azië Pacific, Britse, Franse en Duitse kanalen van Bloomberg Television om zijn mening over commodity trends te geven.

Jansen is de CIO van Mother Earth Investments AG te Pfaeffikonin Zwitserland, Juno Mother Earth Asset Management LLC in New York en Mother Earth Plantations Pte. Ltd. in Singapore. De onderneming Mother Earth Index is een algemene index van tweede generatie van de natuurlijke hulpbronnen. Het bedrijf beheert de activa in de natuurlijke hulpbronnen voor banken, particuliere klanten, pensioenfondsen en familiestichtingen in verschillende fondsen en certificaten.

Interview met de CEO van Mother Earth Investments AG Roland Jansen bij Bloomberg op 19 oktober 2007:Inmiddels zijn we twee jaar verder, maar de naam van de giftige oliehoudende plant Jatropha is nog niet zo bekend als Coca Cola. Mother Earth wil honderd miljoen dollar ophalen voor een Jatrophafonds. Hiermee wil het plantages opzetten en zorgen voor de verdere logistiek zoals het transport naar de havens. Roland Jansen dacht toen dat er binnen twee jaar Jatropha-futures verhandeld zullen worden, net als op andere grondstoffen.

0 reacties:

Een reactie posten