donderdag 4 juni 2009

Financiële exodus Liechtenstein uitgebleven

VADUZ - 4 juni 2009

De discussie rond belastingontduiking en de financiële crisis heeft het Liechtensteinse financiële centrum minder beschadigd dan eerder werd gevreesd. Een uittocht van klanten bleef gelukkig uit en een herstel is waarneembaar.

De beheerde activa krompen in het afgelopen jaar met 52 miljard tot 225 miljard franken. In vergelijking met andere financiële centra was de daling van bijna een vijfde deel nog niet zo schrikbarend, aldus Mario Gassner, de CEO van de Liechtensteinse Financiële Markt Autoriteit (FMA), op de media jaarlijkse conferentie in Vaduz.

Of de terugtrekking van de spaartegoeden komt door verliezen op de beurs danwel door de belastingaffaire in Duitsland, is door de FMA niet vastgesteld. Dat komt omdat de directie geen direct contact met de klanten heeft, zo vertelde directeur Mario Gassner (zie foto).

Volgens de FMA baas tekent zich een herstel af. Er vloeit weer nieuw geld naar Liechtenstein, met name naar de fondsen. De financiële positie is stabiel, ondanks de financiële crisis en de diefstal van klantengegevens en de daarmee samenhangende discussie over de fiscale paradijzen. De financiële instellingen worden nog steeds gekenmerkt door een solide basis en voldoende liquiditeit.

Meer over dit onderwerp:

0 reacties:

Een reactie posten