vrijdag 29 mei 2009

Drie jaar gevangenisstraf voor seksueel misbruik

Vaduz - 29.05.2009

Een tweeënveertigjarige man uit Mauren werd door het gerechtshof in Vaduz tot drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Volgens de rechter had hij verschillende meisjes, waaronder enige Vorarlbergerinnen, seksueel misbruikt.

Hij benaderde ongeveer zeventig meisjes, waaronder enkele minderjarigen, op het internet onder valse identiteit. Met een aantal van hen heeft hij seksuele handelingen verricht. Hij werd door een vijftien jarige Vorarlbergerin bij de politie in Bregenz aangegeven.

"De misdaden en de schaal waarop was uniek in Liechtenstein", zei de openbare aanklager. De aangeklaagde verontschuldigde zich in tranen tijdens het laatste woord bij zijn slachtoffers en zei dat hij alles zou betreuren.

Hij bedankte de belangrijkste getuige, de vijftienjarige Vorarlbergerin voor de moed om aangifte te doen. In zijn eentje zou hijzelf niet weten te ontsnappen aan de vicieuze cirkel.

De rechter veroordeelde de man voor zijn vreselijke seksuele handelingen, misleiding, overtreding van de Wet Verdovende middelen, misbruik in het buitenland van personen onder de zestien jaar, promotie van prostitutie en verboden pornografie. Van de beschuldiging van verkrachting werd de tweeënveertigjarige man door het beginsel van het "voordeel van de twijfel" vrijgesproken.

De voormalige gemeentelijke penningmeester gaat voor een periode van drie jaar de gevangenis in. Een hoger beroepzaak kan nog volgen.

0 reacties:

Een reactie posten